Arhiva vijesti (od početka web stranice pa do 05.02.2012)

25.12.2009.
BOŽIĆNO VRIJEME
Božić čije otajstvo slavimo, nazivamo obiteljskim blagdanom. Bog je došao da bi svima bio blizu – Emanuiel, s nama Bog. Bog je rađajući se u konkretnoj obitelji Marije i Josipa – odnosno on ih je svojim rođenjem i učinio obitelji. Prihvaća sve teškoće ljudske egzistencije i svu problematiku naših obitelji: nesklad, nesigurnost, nepovjerenje, izbjeglištvo, siromaštvo, samohrane roditelje. Pokazuje kako je došao baš svima, pa i onima s ruba zakona, prezrenima i odbačenima. Došao je donijeti božanski život ondje gdje je ugrožen ljudski. Kroz roditeljske obveze Marija i Josip pokazali su svoju svetost. Josip je imao dovoljno ljubavi prema Božjem otajstvu u ariji i služio mu s pažnjom. Marija je imala dovoljno ljubavi za svoje dijete.

 


20.12.2009.
SRETAN BOŽIĆ, BOG VAS BLAGOSLOVIO U NOVOJ GODINI

Hvaljen Isus i Marija!
Dok vam predajemo raspored ovogodišnjeg pohoda župnika vašoj obitelji, izražavamo radost što ćemo zajedno moliti Božji blagoslov za sve vas.Prošle smo godine ostavili službeni upitnik župe za popis župljana i zamolili vas da do slijedećeg našeg posjeta (blagoslova) ispunite obrazac. Molimo da to učinite do našeg dolaska i prilikom dolaska predate ispunjeni obrazac popisa. Također vas molimo , kako bi mogli organizirati naše posjete da nam javite koji bi željeli poslužiti nas ručkom u vrijeme kad smo u vašoj ulici . Do sada je to lijepo išlo i za to smo vam zahvalni. Nadamo se da će to iskazano zajedništvo i vaša ljubav biti i dalje na djelu. Išćekujući radosni susret s vama pozdravljam i želim Božji blagoslov!
Vaš župnik

19.12.2009
RASPORED GODIŠNJEG POSJETA ŽUPNIKA OBITELJIMA I BLAGOSLOV KUĆA I STANOVA, GODINA 2009/2010:

GODINA 2009.
28. prosinca (ponedjeljak) ŽITNJAK MARTINCI DO BR. 88
od 9 sati

29. prosinca (utorak) 1. PETRUŠEVEC III. ODVOJAK
od 9 sati

30. prosinca (srijeda) RADNIČKA CESTA I PRODULJENA RADNIČKA
od 9 sati

31. prosinca (četvrtak) ŽITNJAČKA CESTA
od 9 sati

GODINA 2010.
2. siječnja (subota) ČRNKOVEČKA
od 9 sati

4. siječnja (ponedjeljak) ŽITNJAK I i II ODVOJAK
od 9 sati

5. siječnja (utorak) 1 PETRUŠEVEC IV. ODVOJAK (LIJEVA STRANA)
od 9 sati

7. siječnja (četvrtak) 1. PETRUŠEVEC IV ODVOJAK (DESNA STRANA
od 9 sati

8. siječnja (petak) ŽITNJAK KOVAČIĆI OD KRIŽA
od 9 sati

9. siječnja ( subota) 1 PETRUŠEVEC
od 9 sati

11.siječnja (ponedjeljak) NOVI PETRUŠEVEC
od 9 sati

12. siječnja ( utorak) 1. PETRUŠEVEC I i II ODVOJAK
od 9

13. siječnja (srijeda) 1. PETRUŠEVEC VI ODVOJAK i 2. i 3. PETRUŠEVEC
od 9 sati

14. siječnja ( četvrtak) 1. PETRUŠEVEC V ODVOJAK
od 9 sati


20.12.2009.
ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Advent nas pripravlja za susret s Bogom koji dolazi. On želi susret osoba. Osoba – čovjek je čovjek tek kad razmišlja, pita, traži i želi. O tom susretu treba razmišljati. Ono što razmišljam osjećam a ne obratno. Razmišljanje je uvijek nešto aktivno i nije sebično. Marija nosi radosnu vijest Navještenja Elizabeti, dijeli radost s drugima, Potreba za Bogom i susret s njim neće nas zatvoriti nego otvoriti za druge!

 


13.12.2009.
TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Sv. Ivan Krstitelj donosi pravila za praktičnu provedbu obraćenja. Ono se sastoji u prihvaćanju Isusovih mjerila i odbacivanju naših. Svijet živi po mjerilima egoizma misleći da je sretan onaj koji grabi za sebe i ne misli na drugoga. Radost obraćenja sastoji se upravo u suprotnom. Dijeliti s drugima ono što nam je Bog darovao! Što imaš podijeli i tek tada ćeš biti sretan. To je prakrična provedba Evanđelja i ništa drugo!

 


06.12.2009.
DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Ove nedjelje Evanđelje upozorava da i mi nešto moramo učiniti sa svoje strane da Isus može doći k nama. . U pustinju našeg života dolazi proročka riječ Ivana Krstitelja.On poučava da valja prvo priznati da bez Boga neznamo pravo gotovo ništa. Bez njega smo na krivom putu. Treba poravnati krivi put, priznati propuste, otvoriti se svjetlu Božje riječi da nas pouči o ljubavi Božjoj pokazanoj i dokazanoj u Isusu za nas, za svakog čovjeka.