Arhiva vijesti (od početka web stranice pa do 05.02.2012)

29.11.2009.
PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Krist sigurno dolazi kad god mu otvorim vrata srca, no jednom će doći u slavi.Nemoj mlitavo čekati. Ocjeni svoju vjeru ocjenom od 1-5 i pokušaj popraviti u ovih četiri tjedna tu ocjenu.Od čega ti je srce otežalo, snaga oslabila? Za čim si prožrdljiv? Kakve te tjeskobne brige more? Koliko si budan? A tvoja molitva, što je s njom?

 


22.11.2009.
POUKA EVANĐELJA OVE NEDJELJE
KRIST KRALJ I DJECA KRALJEVSTVA
Isus ne odbija kraljevsko dostojanstvo no jasno tumači narav svoga Kraljevstva. Ono nije niti u nebeskim sferama niti u nutrini pobožnih duša, nego ostvareno njegovim KRIŽEM I USKRSNUĆEM i dostupno svakome tko je prijatelj istine, tko želi slušati Isusa. Podanici Isusova Kraljevstva ne bore se svjetovnim sredstvima nego imaju zajamčenu pobjedu istine i ljubavi s Njim koji će doći suditi žive i mrtve!

 


15.11.2009.
POUKA EVANĐELJA OVE NEDJELJE
Suočenje s krajem života čeka svakoga. Ovozemni život ima kraj. No život s Kristom dobiva novu dimenziju nade i očekivanja konačnog dovršenja Vazmenog otajstva – tj. Isusove bobjede i nad smrću. Kraj ovozemnog života za vjernika je prijelaz. Jer tvojim vjernima se život mijenja a ne oduzima, molimo u predslovlju za pokojne.Isus zajamčuje da je ta riječ vječna. Sve će proći, ali ono što Isus naučava i ostvaruje ima konačnu i trajnu vijednost.

 


08.11.2009.
POUKA EVANĐELJA OVE NEDJELJE
U ovom vremenu recesije možda čitanja ove nedjelje mogu zvučati drugačije. Što je meni bitnije: biti ili imati. U čemu je moja vrijednost i smisao života. Isus upućuje na druge kriterije osim onoga za kruhom. Nije On protiv kruha svagdašnjeg nego licemjerstva i sebičnosti koju razotkriva siromašna udovica dajući sve što ima jer želi dati sebe. Mnogi se u davanju drugima skrivaju iza suviška.Nije bitno koliko daješ nego s kolikom ljubavlju!


01.11.2009.
POUKA EVANĐELJA OVE NEDJELJE
SVI SVETI
Svetkovina Svih svetih je vizija drugačijeg života i povijesti od one koja vlada u svijetu. U današnjem svijetu na prvom mjestu je ego i individualizam – i iz toga zadovoljenje potreba. Te potrebe su uglavnom previše zemaljske. Čovjek današnjice dramatično zapostavlja duhovne potrebe i potrebe koje nadilaze samo njegov ego. Zajedništvo svih koji su živjeli za trajne vrijednosti – njih nazivamo sveti, proširuje vidike života. Nismo sami, nije na prvom mjestu ego nego ZAJEDNIŠTVO.