Arhiva vijesti (od početka web stranice pa do 05.02.2012)

25.10.2009.
SMILUJ MI SE DA BI TE MOGAO SLIJEDITI

Slijepac Bartimej treba biti slika čovjeka koji traži Isusa sa jasnim ciljem: OZDRAVI ME! Učini me sposobnim da te slijedim!
Opis sv. Marka je dramatičan. Uvidimo jasno što piše: Marko spominje 17 radnji koje su učinjene da bi slijepac susreo Isusa i progledao: ćuo je Isusa; stao vikati; ušutkivaju ga; on još jače viče; Isus se zaustavi; reče.pozovite ga; sokole slijepca; Ustani,zove te!; On baci ogrtač; skoči, dođe Isusu; što hočeš pita Isus; Da progledam; progleda i uputi se za njim!!!Isuse, daj da progledam!Da me vjera moja ma kako bila mala spasi!

 


18.10.2009.
SAŽETAK EVANĐELJA OVE NEDJELJE

S čim ja, s kakvom molbom dolazim pred Isusa? Molim li kao apostoli da mi Isus učini to i to, da budem netko i nešto? Isus govori: Tko hoće biti prvi, neka bude sluga svima! Iskreno govoreći nismo očekivali takav odgovor od Isusa. Naša su traženja često smiješna. Najvažnije je imati otvroreno srce, bistar pogled, ispružene ruke ili jednostavnije rečeno širiti oko sebe radost služenja. Bog nas je darovao ovome svijetu da ga svojim životom uljepšamo! Ne želimo Ga iznevjeriti. Učini malo djelo s velikom ljubavlju, kako reče majka Terezija! Ovdje i sada! Ne čekaj da drugi to učini! Blaženije je davati nego primati! Blago onom tko to shvaća i tako čini!


11.10.2009.
SAŽETAK EVANĐELJA
DOĐI SLIJEDI MENE!
Bog je postao čovjekom i zato da bismo mogli znati put kojim trebamo ići. Isus jasno govori da je On Put. A put se izabire, pošto postoje i stramputice, i onda se ide njime. Put na kojem se stoji i nije put. Prije svega trebamo znati da je taj izabrani naš put PUT ISUSOV. S njim idemo, radi njega idemo uz njega sigurno koračamo! On je naše najveće bogatstvo, naša sigurnost i vođa do pravog cilja. Put bez cilja i nije put. A Isus nas vodi u vječnost!


04.10.2009.
PRIJENOS SV. MISE IZ NAŠE ŽUPE NA RADIO MARIJI

Od 12. listopada do 17. listopada 2009. svaki dan ujutro u 7 sati!Radio Mariju možete slušati na: 96,4 MHz, 106,8 MHz, 97,2 MHz i 88,3 MHz.

 


04.10.2009.
UKRATKO O EVANĐELJU OVE NEDJELJE
Evanđelje ove nedjelje govori da je ustanova braka Božja stvarnost. Odgovor čovjeka, muškarca i žene poziv je života. Slobodnim odabirom u ljubavi stvara se nova, trajna i životna zajednica koju treba čuvati, razvijati i utvrđivati jer je ona temelj šire zajednice o kojoj ovisi život društva i Crkve, a to je obitelj.
Što Bog zduži, čovjek neka ne rastavlja!