Arhiva vijesti (od početka web stranice pa do 05.02.2012)

27.02.2011
OSMA NEDJELJA KROZ GODINU
-UKRATKO O BOŽJOJ RIJEČI
Čovjek nije gospodar nego onaj kome je povjereno nešto da s tim bude dobar upravitelj. Pogibao za naš život nastaje kad se mi zadovoljimo onim što je manje, nevažnije, nebitnije. Bog nas je pozvao da njemu služimo a mi razdjeljena srca izabiremo ono manje važno. I onda brinemo! Razdjeljeno srce je određena neuroza, a napredak je onda polagan i bolan. Dokle tako?

 

 


20.02.2011
SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU
-UKRATKO O BOŽJOJ RIJEČI

Starozavjetno pravilo „Oko za oko, zub za zub“ uopće nije imalo ulogu opravdavanja osvete.Ono želi reći da se učinjeno zlo neminovno vraća, da ljudi nisu savršeni i treće da na zlo ne treba uzvraćati večim zlom, nego oko za oko, zub za zub. Isus nije dokinuo ni tu zapovijed nego dopunio mjerom ljubavi. Zlo nije zapreka većemu dobru. I mržnja nije zapreka većoj ljubavi. Zlo se ne prekida zlom nego oproštenjem!

 

 

 


13.02.2011
ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU
-UKRATKO O BOŽJOJ RIJEČI

Današnji čovjek kao da prezire zapovijedi. Smatra da je sloboda zapravo važnija i da zapovjedni oblik nije pravi i prikladni način komuniciranja i motiviranja. No društvo sloboda bez odgovornosti donijelo je veći kaos. Isus ide drugim putem. On poziva čovjeka da se otvori i kaže mu: Ako hočeš, ti možeš! Vjernost Bogu mora biti veća od mog prava na slobodu.

 

 


06.02.2011
PETA NEDJELJA KROZ GODINU
-UKRATKO O BOŽJOJ RIJEČI

Čudimo se zlu u svijetu. Nisu li za nedostatak dobra i svjetla odgovorni kršćani koji dovoljno ne svijetle?


30.01.2011
ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU
-UKRATKO O BOŽJOJ RIJEČI Isusov govor na gori, dio kojeg su blaženstva predstavlja očitovanje Božjeg kraljevstva. U tim riječima očituje se Božje viđenje svijeta i života. Zato za kršćanina nije ključno pitanje u kojoj su mjeri ostvarivi „zahtjevi“ Blaženstva, nego jesu li te riječi postale dio „moje volje“. Usmjeravam li život prema takvom viđenju?