Arhiva vijesti (od početka web stranice pa do 05.02.2012)

23.01.2011
TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU
-UKRATKO O BOŽJOJ RIJEČINakon što je Ivan Krstitelj predstavio Isusa kao Spasitelja, Isus poziva ljude da se opredjele za njegovu ljubav. Prije svega ta ljubav treba nas taknuti. Ljubav poziva!!! Odaziv se čini OBRAČENJEM a to je stav da Isusov pogled na svijet uzimam kao važeći za svoje stavove, uvjerenja, poglede, nadahnuća, vizije… Isus na prvom mjestu. To želim!

 


16.01.2011
TIJEKOM BLAGOSLOVA KUĆA OBIŠLI SMO 676 OBITELJIHvala vam što ste nas vrlo srdačno primili kod godišnjeg posjeta vašim obiteljima!

Na području župe živi 900 obitelji, a to je 3030 stanovnika. 761 obitelj je katolička, a to je 2500 osoba.
Kod kuće nije bilo čak 85 obitelji. Što je velikih 12,7%. Molimo da se javite koji niste bili kod kuće iz bilo kojeg razloga, da dogovorimo dolazak u vrijeme kada vam odgovara.


26.12.2010
SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPABožje utjelovljenje je razmjena božanskoga i ljudskoga. Krist uzima ljudsko tijelo i tomu tijelu daje snagu božanskog. Boga više ne susrećemo samo u riječi i spoznaji, nego i u iskustvenosti. Dar objave Boga ima se očitovati i u našem „pojavku“: u radu, zalaganju, u prihvaćanju bolesti i nemoći tijela.

19.12.2010
ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA

Anđelova riječ upućena Josipu „ Ne boj se!“ izrečena je radi prihvaćanja Božćeg nauma spasenja. Bog dolazi među ljude „neredovitim“ putem, iz plemena iz kojega nije bio očekivan, iz grada iz kojega se nitko nije nadao dobru… I danas ga očekujemo na nama vlastite načine, a on dolazi na novi, drukčiji način očekujući da ga primimo iskrenom srcem!


12.12.2010
IZ NAJNOVIJE PAPINE KNJIGE SVJETLO SVIJETA PRENOSIMOMistik nisam. Ali točno je da kao papa imam mnogo više razloga za molitvu i da se posve prepustim Bogu. Jer vidim da je gotovo sve što moram učiniti nešto što sam uopće ne mogu učiniti. Već me i to takoreći sili da se stavim u Gospodinove ruke i da mu reknem: učini Ti to, ako hoćeš! U tom su smislu i molitva i kontakt s Bogom sada još neophodniji, a i prirodniji i očitiji nego prije.Sad se prepuštam Gospodinu i zamjećujem: da, tu je pomoć, nešto je učinjeno.


12.12.2010
TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆABudite jaki, ne bojte se! Evo Boga vašega. Poručuje prorok Izaija a psalmist potvrđuje to izjavom : Gospodin ostaje vjeran dovijeka. Sv. Jakov u poslanici upozorava da pouzdanje u Boga uključuje strpljenje. A evanđelist Matej prenosi pitanja koja će se uvijek postavljati: „Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugog da čekamo?“ Koga ti čekaš?


05.12.2010
DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆAVeliki lik današnje nedjelje, Ivan Krstitelj koga Isus sam nazva najvećim rođenim od žene među ljudima, želi biti GLAS koji poziva one koji imaju uši i koji žele slušati. On je glas vapijučeg u pustinji kao Izaija prorok. Što viče i što želi da mi čujemo? OBRATITE SE! Bog se u Isusu sasvim približava čovjeku i nudi spasenje. Obraćenje je prvi korak s naše strane. Znači odreći se krivih putova i prihvatiti Isusa kao jedini put koji vodi u život! U svjetlu Evanđelja obasjava nas Istina!


28.11.2010
PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆAUčenike koji pitaju „kada“ će se dogoditi Dolazak Isusov, Isus upučuje na dvije stvari. Doći će kao lopov. To znači iznenada. Ne znaš kada će to biti. Ali On dolazi kao OČEKIVANI PRIJATELJ. Nemamo strah, nego pouzdanje, radosnu budnost, očekivanje jer dolazi kao naš Gospodin! To je radost!!!


21.11.2010
POSLJEDNJA NEDJELJA KROZ GODINU,
KRIST KRALJ SVEGA STVORENJA ADVENT U NAŠOJ ŽUPI-
Svake nedjelje Došašća kod svih misa naši gosti iznose svjedočanstva:

-prva nedjelja 28.11.2010
Naši gosti su članovi Zajednice MONDO NUOVO, ( zajednica ovisnika o drogi, alkoholu, kocki). Svjedoče o životu u zajednici i o tome kako je moguće promijeniti se.

-druga nedjelja 05.12.2010
Naš gost Zajednica MOLITVA I RIJEČ Imamo lijek. U ime Zajednice gosp. Ivica Lulić vjeroučitelj predstavit će program molitve liječenja i osolobođenja sa svjedočenjem.

-treća nedjelja 12.12.2010
Naš gost je mr.sc.dr. MARINA MARINOVIĆ iz ANTISTRES DRUŠTVA, Livadićeva 35 Zagreb. Predstavlja program oslobođenja od stresa i program duhovne pomoći.

-četvrta nedjelja 19.12.2010
Naš gost je Ivica Relković (dugogodišnji Predsjednik udruge Radio Marija). Govorit će o ulozi medija u našem životu i kršćanskom stavu prema toj tako utjecajnoj stvarnosti.