Župa sv. Vida Mučenika - Zagreb, Petruševec

BLAGOSLOV OBITELJI I DOMOVA

 • Vrijeme Božićnih blagdana vrijeme je i godišnjeg blagoslova obitelji, kada župnik dolazi u vaš dom kako bi molio s vašom obitelji te vama i vašem domu donio Božji blagoslov. Prilika je to i da župnik susretne i bolje upozna svakog od župljana i svaku obitelj. Radujmo se tome susretu!

Ovogodišnji blagoslov obitelji započinje 27. prosinca 2018. godine i traje do 03. siječnja 2019. godine. Blagoslov će podjeljivati župnik vlč. Ante Barišić, s kojim će u pratnji ići troje ministranata, i svećenik pater Ivan Antunović, isusovac, koji će ove godine biti na ispomoć župniku u blagoslovu obitelji i domova i s kojim će u pratnji ići dvoje ministranata.

Donosimo vam neke važne napomene vezane uz blagoslov obitelji i domova:

 • Blagoslov započinje radnim danom ujutro u 09.00 sati, a završava najkasnije u 20.00 sati, a nedjeljom u 14.00 sati, a završava najkasnije u 20.00 sati.
 • Bilo bi poželjno da svećenika pričekate ispred svoje kuće, a na kuću stavite kućni broj radi lakšeg pronalaženja adrese.
 • Kod blagoslova bi trebalo na stolu imati pripravljenu blagoslovljenu vodu i raspelo.
 • Pokušajte taj dan kao obitelj biti na okupu.
 • Zatvorite opasne pse!

Što se tiče darivanja kod blagoslova obitelji, kada vas posjetimo u ovim božićnim danima uz svoj dar za “križec” možete darovati i svoj godišnji obiteljski dar koji ćemo vam evidentirati. Darom za “križec” pokrivaju se redoviti troškovi župe – režije, nagrade, pastoralni projekti. Obiteljski dar koji bi svaka obitelj trebala darovati kroz godinu, a napominje se u 5. crkvenoj zapovijedi: Doprinosi za crkvene potrebe, koristi se za uzdržavanje naše župe, planirane radove i izgradnju, namirivanje dugova itd. Visina dara nije određena, već darujete po svome srcu.

Iskreno hvala svim onima koji osjećaju i znaju da Crkva nije samo župnik već svi vjernici i župljani koji svojim angažmanom, molitvom i darom uzdržavaju župu duhovno i materijalno.

Obitelji koje ste u teškoj materijalnoj situaciji ili niste zaposleni, oslobođeni ste bilo kakvog darivanja, a to procijenite po svojoj savjesti.

Radujem se susretu s vama i s vašim obiteljima u vašim domovima!

Raspored blagoslova obitelji i domova po danima i ulicama imate na letku koji je priložen u Župnom listiću od ove nedjelje, a kojeg će te svi dobiti i u svoje poštanske sandučiće.

Općenite župne informacije

Svete Mise

 • od utorka do subote – 19:00 sati
 • nedjeljom – 8:30  sati
 • ponedjeljak – Nema večernjih sv. Misa

Uredovno vrijeme rada župnog ureda

 • nakon sv. Misa prema potrebi

Molimo Vas da poštujete uredovno vrijeme rada župnog ureda.

Ostale župne aktivnosti

 • svaki dan u 18:30 sati je KRUNICA

Misne nakane

14. 7. 2024. – 20. 7. 2024.

Petnaesti tjedan kroz godinu

NED

14. 7.

8.30 PRO POPULO
UTO

16. 7.

19.00 + Ivica Komljenović
SRI

17. 7.

19.00 Za ozdravljenje
ČET

18. 7.

19.00 Na čast sv. Anti za ob. Matošević
PET

19. 7.

19.00 Zajedničke nakane
SUB

20. 7.

19.00 + Ivica, Anđa i Oliver Domić

Raspored župnih kateheza

Župne kateheze se nastavljaju početkom rujna 2024.

Skip to content