BLAGOSLOV OBITELJI I DOMOVA

Vrijeme Božićnih blagdana vrijeme je i godišnjeg blagoslova obitelji, kada župnik dolazi u vaš dom kako bi molio s vašom obitelji te vama i vašem domu donio Božji blagoslov. Prilika je to i da župnik susretne i bolje upozna svakog od župljana i svaku obitelj. Radujmo Ovogodišnji blagoslov obitelji započinje na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca 2014. godine i traje do 07. siječnja 2015. godine. Blagoslov će podjeljivati župnik vlč. Ante Barišić, s kojim će u pratnji ići Donosimo vam neke važne napomene vezane uz blagoslov obitelji i domova:
 Blagoslov započinje radnim danom ujutro u 09.30 sati, nedjeljom i blagdanom u 14.00 sati, a završava najkasnije u 20.00 sati.
 Bilo bi poželjno da župnika pričekate ispred svoje kuće, a na kuću stavite kućni broj radi
 Kod blagoslova bi trebalo na stolu imati pripravljenu blagoslovljenu vodu i raspelo.
 Pokušajte taj dan kao obitelj biti na okupu.

Što se tiče darivanja kod blagoslova obitelji, kada vas posjetimo u ovim božićnim danima uz svoj dar za “križec” možete darovati i svoj godišnji obiteljski dar koji ćemo vam evidentirati. Darom za “križec” pokrivaju se redoviti troškovi župe – režije, nagrade, pastoralni projekti. Obiteljski dar koji bi svaka obitelj trebala darovati kroz godinu, a napominje se u 5. crkvenoj zapovijedi: Doprinosi za crkvene potrebe, koristi se za uzdržavanje naše župe, planirane radove i izgradnju, namirivanje dugova itd. Visina dara nije određena, već darujete po svome srcu. Iskreno hvala svim onima koji osjećaju i znaju da Crkva nije samo župnik već svi vjernici i župljani koji svojim angažmanom, molitvom i darom uzdržavaju župu duhovno i materijalno. Obitelji koje ste u teškoj materijalnoj situaciji ili niste zaposleni, oslobođeni ste bilo kakvog darivanja, a to procijenite po svojoj savjesti. Radujem se susretu s vama i s vašim obiteljima u vašim domovima! Raspored blagoslova obitelji i domova po danima i ulicama imate na letku koji je priložen u Župnom listiću od ove nedjelje, a kojeg će te svi dobiti i u svoje poštanske sandučiće. Lijepo bih molio da se nakon svete Mise jave dobrovoljci koji će uzeti letke s rasporedom blagoslova obitelji za svoju ulicu i podijeliti po poštanskim sandučićima, to nije velik posao, a puno će te nam pomoći.