BLAGOSLOV OBITELJI I DOMOVA

Vrijeme Božićnih blagdana vrijeme je i godišnjeg blagoslova obitelji, kada župnik dolazi u vaš dom kako bi molio s vašom obitelji te vama i vašem domu donio Božji blagoslov. Prilika je to i da župnik susretne i bolje upozna svakog od župljana i svaku obitelj. Radujmo se tome susretu!

Ovogodišnji blagoslov obitelji započinje na blagdan svetog Stjepana, 26. prosinca 2013. godine i traje do 07. siječnja 2014. godine. Blagoslov će podjeljivati župnik vlč. Ante Barišić, s kojim će u pratnji ići jedan pastoralni vijećnik i dvoje ministranata.

Donosimo vam neke važne napomene vezane uz blagoslov obitelji i domova:

  • Blagoslov započinje radnim danom ujutro u 09.30 sati, nedjeljom i blagdanom u 14.00 sati, a završava najkasnije u 20.00 sati.

  • Bilo bi poželjno, pošto nema nikakvog kvalitetnog popisa obitelji koje primaju blagoslov, da župnika pričekate ispred svoje kuće, a na kuću stavite kućni broj radi lakšeg pronalaženja adrese.

  • Kod blagoslova bi trebalo na stolu imati pripravljenu blagoslovljenu vodu i raspelo.

  • Pokušajte taj dan kao obitelj biti na okupu.

  • Zatvorite opasne pse!

Što se tiče darivanja kod blagoslova obitelji, kada vas posjetimo u ovim božićnim danima uz svoj dar za “križec” možete darovati i svoj godišnji obiteljski dar koji ćemo vam evidentirati. Darom za “križec” pokrivaju se redoviti troškovi župe – režije, nagrade, pastoralni projekti. Obiteljski dar koji bi svaka obitelj trebala darovati kroz godinu, a napominje se u 5. crkvenoj zapovijedi: Doprinosi za crkvene potrebe, koristi se za uzdržavanje naše župe, planirane radove i izgradnju, namirivanje dugova itd. Visina dara nije određena, već darujete po svome srcu.

Iskreno hvala svim onima koji osjećaju i znaju da Crkva nije župnik već svi vjernici i župljani koji svojim angažmanom, molitvom i darom uzdržavaju župu duhovno i materijalno.

Obitelji koje ste u teškoj materijalnoj situaciji ili niste zaposleni, oslobođeni ste bilo kakvog darivanja, a to procijenite po svojoj savjesti.

Radujem se susretu s vama i s vašim obiteljima u vašim domovima!

Raaspored blagoslova obitelji i domova po danima i ulicama imate na letku koji je priložen u Župnom listiću od ove nedjelje, a kojeg će te svi dobiti i u svoje poštanske sandučiće.