IZVANREDNI SASTANCI O SPOLNOM ODGOJU U ŠKOLAMA ZA ŽUPNIKE I RODITELJE

Ministrastvo znanosti, obrazovanja i sporta uvelo je u škole Kurikulum zdravstvenog odgoja koji ima četiri djela. Biskupi pozitivno vrednuju  tri prva modula ali su iznenađeni sadržajem četvrtog modula koji stavovima o spolnoj, odnosno tkz, rodnoj ravnopravnosti i o odgovornom spolnom ponašanju posve je u suprotnosti s kršćanskim svjetonazorom učenika, njihovih roditellja, ali i mnogih nastavnika. Biskupi pozivaju roditelje da se upoznaju sa sa sadržajima Kurikuluma.

U Zagrebačkoj nadbiskupiji Ured za pastoral obitelji već je početkom listopada ove godine započeo s informiranjem roditelja po župama. U slijedeća dva tjedna u želji da se što više roditelja upozna sa sadržajem Kurikuluma po dekanatima će se održavati  sastanci ZA INFORMIRANJE RODITELJA

Za naš dekanat sastanak je u petak, 14. prosinca 2012 u 19 sati u župi Sv. Antuna Sesvetska Sela. Susret predvodi biskup Mijo Gorski.   Molimo da se jave roditelji koji imaju djecu u školi i koji su članovi Vijeća roditelja u školi te koji imaju e-mail adresu. Na sastanku mogu sudjelovati petero (5) roditelja iz svake župe.