KATEHEZE ZA ODRASLE UTORKOM

KATEHEZE ZA ODRASLE UTORKOM – u ovoj Godini vjere, koju je papa Benedikt XVI. proglasio 11. listopada 2012. godine, na 50. obljetnicu početka Drugog vatikanskog koncila, cilj je da se svaki vjernik što bolje upozna s istinama svoje vjere te da svojim primjerom i svjedočenjem pridonosi dobru svojih bližnjih i društva u kojem živi. Zato će se, tijekom ove pastoralne godine, posebna briga posvetiti katehezama u župnim zajednicama, s posebnim naglaskom na kateheze za odrasle.

Kateheze za odrasle održavat će se na razini cijele naše Zagrebačke nadbiskupije svakog utorka kroz cijelu pastoralnu godinu – od studenog do lipnja, osim u mjesecu siječnju. Jednom mjesečno katehezu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Kako bi dospjela do što većeg broja vjernika, Kardinalova kateheza će se uživo prenositi putem interneta, dok su ostali utorci u mjesecu predviđeni za župnikovu katehezu te molitveni susret. Prva kateheza koju će predvoditi Kardinal održat će se 12. studenog u 19.30 sati. Kateheza koju će predvoditi župnik, i to na temu „Sloboda“, održat će se 19. studenogn u 18.00 sati, a prvi molitveni susret u župnim zajednicama predviđen je za 26. studenog u 18.00 sati.

Važno je napomenuti da je župa nezamjenjiv prostor koji obuhvaća cjelokupni vjernički život i zato je pozvana biti bratska zajednica u kojoj ima mjesta za svakoga. Ne postoji nijedno životno pitanje koje nije povezano s vjerom, s Kristom i s Crkvom, zato je jako važno da na ovim katehezama za odrasle u svojim župnim zajednicama, zajedno s našim pastirima radimo na izgradnji sebe, svoje župne zajednice, društva i Crkve. A to možemo samo zajedno u Kristu.

Dakle, prva kateheza je ovog utorka, 12. studenog 2013., nakon večernje svete Mise u 19.30 sati u dvorani našeg pastoralnog centra, a predvodi je naš nadbiskup kardinal Josip Bozanić putem videozida. Pozivam i potičem sve župljane, a posebno odrasle, kao i sve zainteresirane da se odazovu ovim susretima i katehezama utorkom.

Povezane obavijesti