Mediji o nama

BOŽJA BLIZINA IZ MORSKIH DUBINA – ZRNO VJERE list dugoselskih župa, god. III. Br. 6, 2007. str. 4

Kao i prošle, tako i ove godine od 9. do 19. kolovoza organizirana je duhovna obnova za mlade na otočiću Vrniku koji se nalazi u blizini otoka Korčule. Tridesetak mladih zajednice Molitva i Riječ, Dugo Selo, koja je organizator susreta, smješteno je tamo uz pomoć domaćina u ime zajednice,
Damira i Snježane Foretić.

Cilj obnove bilo je približiti mlade Bogu. Svete Mise i kateheze predvodio je velečasni Krešimir Bulić koji je pokušao u mladima potaknuti čežnju za Bogom i naučiti ih što znači biti prijatelj s Gospodinom. Da je sve to moguće, potvrdili su nam Boris Stolnik i Snježana Foretić svjedočanstvima iz vlastita života.

No, sve ovo ne bi bilo tako potpuno bez naših animatora Ivana Foretića, Valentine Krčmar, Filipa Foretića, Ivane Pranjić, Marine Vrbat i Kristine Mamić, koji su nas željeli usmjeriti na pravi put. Razgovarali su s nama o zanimljivim temama i davali nam korisne savjete. Svaki od njih imao je svoju grupu, a svaka pojedina grupa određene je večeri trebala osmisliti igre i zabaviti ostale. Naši animatori učili su nas pjevati i plesati pjesme Gospodinu. Nije manjkalo zabave i dobroga raspoloženja, a imali smo vremena za kupanje i druženja. Bili smo samostalni u svemu i revno smo obavljali svoje dužnosti. U tako dobroj atmosferi brzo je prošlo deset dana. Morali smo se rastati i krenuti svojim obiteljima. Bilo je prekrasno gledati nas mlade
kako odlazimo s osmijehom na licu ispunjeni Božjim Duhom. Važno je spomenuti da je svakodnevna molitva najviše pridonijela duhovnoj obnovi svakoga od nas. Ona nam i sada daje snagu da nosimo svoje križeve i terete te nas potiče da uvijek gledamo naprijed.

Ovim rječima želimo vas mlade i one malo starije potaknuti da pokušate zaviriti u dubine svoga srca i u njima pronaći živoga Boga!
Nives Holajn i Martina Duh