MOLITVENA INICIJATIVA ˝Dvadeset i četiri sata za Gospodina˝

U sklopu Svete godine milosrđa, a po želji i odredbi pape Franje i našeg nadbiskupa Josipa, idućeg vikenda, uoči četvrte korizmene nedjelje,  održat će se u našoj župi, kao i u cijeloj Zagrebačkoj nadbiskupiji i u cijelom svijetu, molitvena inicijativa ˝Dvadeset i četiri sata za Gospodina˝.

Ova molitva održat će se u našoj župnoj crkvi u obliku bdijenja i klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom od petka, 4. ožujka do subote, 5. ožujka 2016.

Molitvena inicijativa ˝Dvadeset i četiri sata za Gospodina˝ započet će u petak, 4. ožujka 2016. u 18.15 sati s pobožnošću Križnog puta, nakon čega će uslijediti sveta Misa u 19.00 sati. Nakon svete Mise, u 19.30 sati izložit će se Presveti oltarski sakrament te će uslijediti molitveni program do 22.00 sata. Od 22.00 sata započet će cjelonoćno i cjelodnevno molitveno bdijenje – župna crkva će cijelu noć s petka na subotu i cijeli dan u subotu ostati otvorena i bit će izložen Presveti oltarski sakrament, te je to vrijeme kada su svi vjernici pozvani doći u našu župnu crkvu i barem nakratko ostati u molitvi u Isusovoj prisutnosti. Ova molitvena inicijativa završava u subotu, 5. ožujka 2016. sa svetom Misom u 19.00 sati.

Pošto je najvažniji naglasak ovog Jubileja milosrđa stavljen na sakrament svete Ispovijedi i poticanje vjernika na pomirenje s Bogom, u vrijeme trajanja ove molitvene inicijative odnosno molitvenog bdijenja, svi vjernici imat će priliku pristupiti sakramentu Ispovijedi i to u petak, 4. ožujka 2016. od 19.30 do 22.00 sata i u subotu, 5. ožujka 2016. od 18.00 do 19.00 sati.

Molimo župljane da se jave za jednosatno dežuranje u župnoj crkvi u noći molitvenog bdijenja sa petka na subotu, a potrebno je popuniti termine od 22.00 sata u petak, 4. ožujka 2016. do 08.00 sati ujutro u subotu, 5. ožujka 2016., kako crkva i Presveti oltarski sakrament ni u jednom trenutku ne bi ostali sami.

Sve vas pozivamo i potičemo da se odazovete ovoj molitvenoj inicijativi – da sudjelujete u zajedničkim molitvenim programima, pristupite sakramentu Ispovijedi, a nastojte odvojiti i nekoliko trenutaka kada će te sami u vrijeme koje vam odgovara doći u crkvu i moliti u stvarnoj prisutnosti živoga Krista! Odazovimo se ovoj molitvenoj inicijativi pape Franje, odazovimo se Isusovu pozivu!