TIJELO SVETOG LEOPOLDA BOGDANA MANDIĆA U ZAGREBU

U duhu Izvanrednoga jubileja milosrđa – godine milosrđa, u naš grad Zagreb dolazi iz Padove u Italiji tijelo nama dragog hrvatskog sveca, svetog Leopolda Bogdana Mandića, kako bi mogli moliti u prisustvu zemnih ostataka ovog velikog ispovjednika i svjedoka Božjeg milosrđa. Svečevo tijelo u Zagreb će doći u srijedu, 13. travnja 2016. i bit će kroz dva dana izloženo u Zagrebačkoj katedrali te će nakon toga tijelo bit preneseno u crkvu svetog Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi, gdje će bit izloženo četiri dana. Svečevo tijelo iz Zagreba će bit ispraćeno u ponedjeljak, 18. travnja 2016.

Središnje Misno slavlje povodom dolaska tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića u Zagreb održat će se u Zagrebačkoj katedrali u četvrtak, 14. travnja 2016., u 19.00 sati, a predvodit će ga naš nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Odazovimo se ovom posebnom molitvenom događaju i stavimo se pod zagovor našeg velikog sveca Leopolda Bogdana Mandića, da nas Božje milosrđe uvijek iznova dohvaća i mijenja na bolje!

PROGRAM  SLAVLJA:

SRIJEDA, 13. travnja:

  • u 17 sati – svečani doček tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića ispred zagrebačke prvostolnice (bogoslužje dočeka i molitvu Večernje predvodi Kardinal)
  •  u 19 sati – euharistijsko slavlje (predvodi mons. Vlado Košić)
  •  od 17.30 do ponoći – mogućnost za ispovijed

 

ČETVRTAK, 14. travnja:

  • u 7 sati – euharistijsko slavlje (predvodi mons. Mijo Gorski)
  •  u 8 sati – euharistijsko slavlje (predvodi mons. Ivan Šaško) • u 9 sati – euharistijsko slavlje (predvodi mons. Valentin Pozaić)
  •  u 19 sati – središnje euharistijsko slavlje (predvodi kardinal Josip Bozanić)
  •  nakon svete mise – ispraćaj Svečeva tijela prema crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u zagrebačkoj Dubravi

 

Tri će puna dana tijelo svetog Leopolda ostati u crkvi kojoj je on naslovnik u zagrebačkoj Dubravi. Svakog će dana u 19 sati biti središnja euharistija. U petak će predvoditelj biti mons. Mate Uzinić, a u subotu mons. Ivica Petanjak. U nedjelju će svečane mise biti u 11 sati (predvodi mons. Ilija Janjić) i u 19 sati (predvodi kardinal Vinko Puljić).

U ponedjeljak, 18. travnja, nakon svete mise koja će početi u 7.30 sati, bit će oproštaj, a tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića krenut će iz Zagreba prema Ljubljani.