VJERA I EUHARISTIJSKO SLAVLJE (MISA) – TEMELJI KRŠĆANSTVA ( 10)

Crkva jasno uči da se Bog ne može dokučiti i spoznati ljudskim razumom. Biblija pak tvrdi da Boga nitko nikada nije vidio ( Iv 1,18). No Boga se može tražiti i iskusiti!!.Bog po Bibliji traži nas no i mi moramo tražiti njega. U njemu živimo, mičemo se i jesmo. Bez njega ne možemo postojati pa bi bilo sasavim normalno da tražimo tahj uzrok, temelj, počelo postojanja u koje smo i mi uronjeni. Boga treba upoznati.No po čemu znamo da nešto poznamo? PO LJUBAVI KOJU IMAMO ZA TO!!!

Boga se poznaje ljubavlju i vjerom. Jer je on vrhovna, najveća vrednota i ljubav najvažnije i najvrednije je Njega tražiti i naći. Što koristi čovjeku da ima cijeli svijet a nema Boga?

Zato je najvažnije TRAŽITI.  Već smo rekli da je  problem  ove civilizacije što podcjenjujemo Onoga koji jest- Boga, odnosno duhovne vrijednosti.             Knjiga mudrosti u br. 6,12 kaže da Boga lako vide koji ga ljube i nalaze ga oni koji ga traže. I još u 1,2  „Nalaze ga koji ga ne

iskušavaju i otkriva se onima koji mu ne USKRAĆUJU SVOJU VJERU“ . Prorok Jeremija pak upozorava da će čovjek „Tražiti  i nači Boga jer će ga tražiti svim srcem svojim“ ( Jer 29,13)

Najljepši tekst traženja Boga je 2 Ljet 1 i 1 Kr 3 gdje Salomon na pitanje Božje što traži i želi odgovara sa tim  da ne traži ni dravlje ni bogatstvo ni slavu nego MUDROST I ZNANJE!!!