Župa sv. Vida Mučenika - Zagreb, Petruševec

Zamolba Župnog ekonomskog vijeća za sredstva za potrebe dovršenja i uređenja župnog stana u župnom pastoralnom centru

Župa sv. Vida Petruševec je mlada župa koja samostalno postoji svega desetak godina, a na teritoriju župe živi oko 3000 stanovnika. Zbog tendencije naseljavanja i pozitivnog demografskog prirasta broj župljana svake godine raste.

Prema evidencijama o uplatama obiteljskog dara, svoj obiteljski dar daruje oko 200 obitelji godišnje, nasuprot oko 700 obitelji, koje redovno godišnje primaju u svoj dom župnika prilikom blagoslova. U prosjeku oko 500 obitelji naše župe ne učestvuje u obiteljskom daru za crkvu, te se na njih posebno apelira da se ovom prilikom uključe u ovu zajedničku akciju.

Župna crkva koja je građena tijekom proteklih dvadesetak godina, radom i darovima župljana te još uvijek nije u potpunosti dovršena, a svojom veličinom dostatna je tek za redovite potrebe naše župe, osim u vrijeme velikih blagdana (Božić, Uskrs, Sv. Vid, podjela sakramenta sv. Potvrde i sakramenta Pričesti) kada je očito da je premala.

Uz župnu crkvu dograđeni su, na isti način darovima i odricanjem župljana, župna vjeronaučna dvorana za potrebe obavljanja župne kateheze, te prostor stana za župnika koji je vrlo mali i sada služi za potrebe funkcioniranja župnoga ureda. Pokrenute su i u tijeku su aktivnosti vezane uz legalizaciju objekata crkve i pastoralnog centra (dvorane).

Postoji izgrađeni prostor za potrebe župnoga stana koji, zbog nedostatka sredstava, nije dovršen te nam predstoji njegovo uređivanje.

Da bi mogle započeti aktivnosti i radovi, potrebno je prema preliminarnom troškovniku prikupiti oko 200.000 kuna sredstava, što u novcu, radovima ili materijalu, sa namještajem.

Stoga pozivamo župljane da prema mogućnostima dobrovoljno svojim darovima pomognu da se krene u dovršenje uređenja župnoga stana u pastoralnom centru, kako bismo time čim prije omogućili da župnik može primjereno i stalno boraviti u našoj – svojoj župi, a ne u župi u Vukomercu gdje je sada privremeno smješten, po odluci zagrebačkog nadbiskupa.

S namjerom da se sredstva što ranije prikupe – u vremenu od 06. do 09. studenog 2013. će članovi župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća i ostali župni volonteri, po dvoje za svaku ulicu, obići župljane kako bismo unutar 3 – 4 dana prikupili početnih 50.000 kuna s kojima bi se moglo nabaviti početni potrebni materijal i započeti s radovima. Vaša je slobodna volja hoćete li se svojim darom uključiti u akciju prikupljanja. Svoje darove možete donijeti i u župni ured ili uplatiti putem uplatnice koju ćete svi dobiti na svoju kućnu adresu. Darivati možete i u obliku potrebnog građevinskog materijala, kao i darujući svoje vrijeme i rad.

Preporučujemo, potičemo i molimo župljane da iskreno i od srca daruju za ovu potrebu župe onoliko sredstava koliko u ovom trenutku za to mogu odvojiti. Svima koji su većpomogli ili će pomoći putem darivanja materijalnih sredstava, materijala, vlastitog angažmana i rada veliko i iskreno hvala!

Općenite župne informacije

Svete Mise

  • od utorka do subote – 19:00 sati
  • nedjeljom – 8:30 i 11:00 sati
  • ponedjeljak – Nema večernjih sv. Misa

Uredovno vrijeme rada župnog ureda

  • od utorka do petka, od 18.00 do 18.45 sati

Molimo Vas da poštujete uredovno vrijeme rada župnog ureda.

Ostale župne aktivnosti

  • svaki dan u 18:30 sati je KRUNICA
  • svaki četvrtak u 18:00 sati je KLANJANJE PRED PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM
  • klanjanje pred PRESVETIM OLTARSKIM SAKRAMENTOM se ne održava u ljetnom i Božićnom ciklusu
  • svaki petak u Korizmeno vrijeme u 18:00 sati je KRIŽNI PUT

Misne nakane

1. 10. 2023. – 7. 10. 2023.

26. tjedan kroz godinu

NED

1. 10.

8.30

11.00

+ Jozo Jurišić

PRO POPULO

UTO

3. 10.

19.00 Nakana ob. Dumančić
SRI

4. 10.

19.00 Na nakanu
ČET

5. 10.

19.00 + Pero Karadža
PET

6. 10.

19.00 zajedničke nakane
SUB

7. 10.

19.00 + Mara Karadža

Raspored župnih kateheza

8. razredi – ponedjeljkom u 20 h

3. razredi – subotom u 10 h

7. razredi – subotom u 11 h

4., 5. i 6. razredi – subotom u 12 h

Ministanti – prve subote u mjesecu u 18 h

Susreti počinju 1. listopada

Skip to content